Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening och SkyCom AB har den 2 januari 2005 tecknat avtal om Internetleverans.

Övergången från nuvarande leverantör och SkyCom sker i början av mars månad.

SkyCom levererar bl.a. Internetaccess till
kommunnät, små och stora företag, bostadsrättsföreningar samt bredbandsnät.

Avtalet med SkyCom innebär att som DMZ-trafik kommer räknas trafik till och från Bredbandsbolaget, SUNET, NorrNod, CityLink, T3 och AC-Net. (Detta utifrån det läge som gällde den 24 januari 2005).



Ordförandens kommentar

Tavelsjö ByaNäts ordförande Hans Weinehall säger i en kommentar:

- Upphandlingen av internetaccess gör att föreningen i fortsättningen kommer att kunna erbjuda medlemmarna ännu högre kapacitet till den låga månadskostnad som vi har. Ambitionen är att ännu mera utveckla och hålla en hög servicenivå för våra anslutna.

- Dessutom granskar vi lämplig form av IP-telefoni i nätet samt förutsättningarna för att det framöver även ska vara möjligt att distribuera TV via bredbandet. Allt för att våra medlemmar ska kunna nyttja bredbandsnätet så mycket som möjligt.

- Om allt detta kommer vi att informera särskilt om vid Byanäts stämma torsdagen den 17 mars. Självklart är styrelsens strävan att med en sådan lösning så ska hushållets totala kostnader för internet, telefoni och vissa TV - tjänster bli lägre än om man istället väljer att köpa sådana tjänster var för sig, avslutar Hans Weinehall.


Mer om SkyCom via denna länk.

/Mårten Edberg