rebecka uhlin 001Tycker du om att fotografera och vill få mer kunskap om hur du kan få till bilden så som du tänkt dig? Genom att lära dig mer om ljus, färg och form och hur de samspelar med varandra blir det lättare att uttrycka det du vill i dina bilder. Den 27 augusti anordnar Rebecka Uhlin en workshop om hur du kan komponera en bild. Plats: Tavelsjö Församlingsgård.

 

Innehåll och kursupplägg

Vi kommer ha en teoretisk genomgång där vi pratar om bildens uttryck och hur man kan lära sig att jobba med delarna ljus, färg och form för att göra den bild man önskar. Efter det får deltagarna en uppgift att lösa och om handledning önskas så finns ledaren till hjälp för detta. Vi tittar sedan på bilderna och pratar om vad vi lärt oss, om något känns klurigt och hur vi kan ta oss vidare på egen hand efter kursen.

Nivå

Grundläggande. Som deltagare är det är bra om du behärskar din egen kamera. Ett intresse för att lära sig mer om fotografi är ändå det huvudsakliga.

Kursledare

Rebecka Uhlin är utbildad fotograf vid Nordens Fotoskola, Biskops Arnö och Danmarks Medie- och Journalisthögskola. Utöver att undervisa, vid ex. Medborgarskolan i Stockholm, arbetar hon som frilansfotograf för b.l.a dagstidningar och magasin. Samtidigt driver hon kontinuerligt egna längre projekt. Hon har varit del i flertal grupputställningar vid b.l.a Galleri Kontrast i Stockholm och LUMIX Festival for Young Photojournalism i Hannover, Tyskland. Hon har även fått pris i tävligen Årets Bild och blivit tilldelad TT:s Fotostipendium.

rebeckauhlin.com
instagram @rebeckauhlin

 

Material du behöver ta med dig

En digital systemkamera (en sådan som du kan byta objektiv på). Alternativt motsvarande. Anteckningsmaterial.

Kurslokal: Församlingsgården, Tavelsjö
Ledare: Rebecka Uhlin
Datum: 27 augusti, 10-15 (inkl. rast med fika som ingår i avgiften)
Tillfällen: 1
Kurstimmar: 5
Pris: 450 kr

 

Frågor och anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Sista anm.dag: 13 augusti
Minst antal deltagare: 5 stycken

 

Vid anmälan: Ange fullständigt namn och adress. Meddela även om du är allergisk mot något eller har specialkost (för fikat som ingår i kursen). Det går fint att delta om du under 18 år, men du måste ha intyg från vårdnadshavare. (Vid anmälan får du först en pdf med Allmänna vilkor och Ångerrätt).