Under torsdagen den 15 juli var det avbrott i bredbandstrafiken hela dagen.

Orsaken var en avgrävd stamkabel mellan Nordmaling och Örnsköldsvik. Många abbonenter i flera olika bolag norr om Sundsvall drabbades av avbrott i bredband och telefoni. Däribland vi i Tavelsjö ByaNät och Bredband2. Vid 16-tiden var nätet åter uppe efter en hel dags avbrott.

Som om inte detta vore nog har Tavelsjö Byanät också haft problem med denna hemsida och med e-postfunktionen för dem som använder e-post via tavelsjo.se och andra liknande adresser via Bredband2.

Ett problem med domänen uppstod i tisdags den 13 juli och tavelsjö-sidan har legat nere sedan dess och kom åter i funktion under förmiddagen fredagen den 16 juli. Under samma period har det också varit problem med e-posten.

Problemen med att skicka och ta e-mot har visat sig på olika sätt. Vissa har inte fått felmeddelande, vissa inte. En del som försökt skicka mejl till tavelsjo.se adresser eller liknande har mötts av meddelande 'domänen har upphört'.

Har du skickat/väntat viktiga e-postmeddelanden under veckan kolla för säkerhets skull upp dessa, eftersom det kan ha sett ut som din e-postadress upphört.