Tavelsjö ByaNäts styrelse har inför detta fått frågan om det är möjligt att kvittera ut IP-numret åt någon annan?


Svaret är att det är möjligt, men att det kräver en fullmakt för att allt ska bli juridiskt korrekt hanterat.

Enklast för alla parter är ju att den som är 'skriven' för anslutningen, eller för dem som hyr lägenhet eller hus hos ansluten fastighet och är bredbandsanvändare via Tavelsjö ByaNät (som enligt avtal faktiskt kräver en separat månadsavgift och utkvittering av eget IP-nummer), gör detta själv.

Men om detta inte går, då kan man skicka någon annan med fullmakt. Fullmakten, som kan vara skriven med en vanlig bläckpenna på ett ark papper, kan t.ex. se ut så här:

---------------------------

Datum

Härmed ges NN i fullmakt att för min/vår räkning utkvittera IP-nummer för Internetaccess via Tavelsjö ByaNät ekonomisk förenings bredbandsanslutning i fastigheten BYN Y:Y.

Underskrift

Namnförtydligande

---------------------------------


Skälet till denna - som det kan tyckas - formalitet är att IP-nummerkvittensen faktiskt är en juridisk handling - inte bara en praktisk. Man tar helt enkelt ansvar för vad man gör på nätet i och med kvittensen. Styrelsen har också ett ansvar att se till att IP-nummer kvitteras på ett lagligt korrekt sätt.

Om ni har glömt bort var ni ska kvittera ut ert IP-nummer och vid vilken tid, rekommenderas att ni studerar den artikel som handlar om detta här på BYANÄT-portalen.




Mårten Edberg

Sekreterare i styrelsen för Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening