UmeAccess har bett Tavelsjö ByaNät informera om att Antipiratbyrån tagit kontakt med anledning av att det inom UmeAccess abbonentnät - där Tavelsjö ByaNät ingår - finns någon eller några som tillgängliggör upphovsskyddat material utan tillstånd från rättighetshavaren.

Antipiratbyrån, www.antipiratbyran.com, skriver:

Brott mot upphovsrättslagen:

Svenska Antipiratbyrån företräder i stort sett samtliga större svenska rättighetshavare inom film, -video och datorspelbranschen. Syftet med verksamheten är att med information och rättsliga medel motverka intrång i medlemmarnas rättigheter.

Vi har uppmärksammat att någon i ert nätverk tillgängliggör upphovsskyddat material utan tillstånd från rättighetshavaren.

Handlingen utgör ett intrång i rättighetshavarens rättigheter.

Det tillgängligjorda materialet överrensstämmer med respektive originalprodukt och bevisningen motsvarar vad som krävs för att inleda en rättslig process. Olovligt tillgängliggörande innebär ekonomisk skada för rättighetshavaren. Vi utgår från att denna handling också kan innebära brott mot Ert abonnentavtal.



I brevet finns också angivit ett särskilt IP-nummer där man spårat att upphovsskyddat material upplåtits via detta.



Tavelsjö ByaNät rekommenderar samtliga medlemmar att omedelbart se över vilka filer man eventuellt gör tillgängliga för andra, eftersom det finns risk för att kraftfulla rättsliga åtgärder tas mot dem som bryter mot upphosvrättslagstiftningen.

Tavelsjö ByaNät vill för övrigt markera att det enskilda hushållet har det fulla juridska ansvaret för det egna nyttjandet av bredbandsnätet.