Du som bor inom ByaNäts område kan skaffa epost med domänadressen tavelsjo.se till ett bra pris som Tavelsjö ByaNät förhandlat fram med UmeAccess.

Du som har anknytning till det område som bredbandsutbyggnaden täcker, kan beställa epost (webbmejl inklusive pop3) för endast 12,5 kr/månad (150 kr/år) för hela familjen (fem adresser). Gör det via en särskild blankett - se nedan.

Adressen anges med fördel som Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Men det kan också bytas mot något annat om så önskas - även om det är bra att kunna förstå vad det är för person som skickat ett epost-meddelande.


Information från UmeAcces

När det gäller e-post på domänen tavelsjo.se gäller följande:

1. För att skaffa sig ett konto, logga in på www.umeeaccess.se och välj blanketter. Där finns en specialblankett enbart för boende inom Tavelsjö ByaNät. Skriv ut blanketten, fyll i och skicka sedan det till UmeAccess HB, Björnvägen 17, 906 40 Umeå.

2. För boende inom Tavelsjö ByaNät som redan har e-postadress för domänen tavelsjo.net går det bra att ändra sitt abonnemang till domänen tavelsjo.se kostnadsfritt. Måste dock anmäla det till mig på adress Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

3. De som har konto med domänen tavelsjo.net och vill byta till tavelsjo.se måste komma i håg att hämta ner sina mail från vår server till lokal dator. För när ändringen är gjord kommer då kontot på tavelsjo.net att raderas och så även alla mail som ev. är sparade på mailservern.


4. För att komma åt sitt nya e-postkonto loggar du in via UmeDatas hemsida . Välj där 'Webbmail' upp till vänster. Klicka på 'tavelsjo.net (tavelsjo.se kommer vad det lider). I rutan för 'E-postadress' skriver du hela epostadressen, inklusive @taveljo.se. Fyll i Lösenordet - och sedan är du igång!


5. Manual för att installera kontona på sin egen dator finns att hämta hem - också det från www.umedata.se under Webbmail eller via den här länken .

OBS!

Det vanligaste felet man gör när man inte får kontot att logga in på vår server med t.ex. Outlook Express eller MS Outlook är att man inte skriver in hela e-postadressen i fältet för användarnamn. SKRIV ALLTSÅ IN HELA EPOSTADRESSEN I FÄLTET FÖR ANVÄNDARNAMN.

Vid frågor så kan man nå Tage Pudas via e-post eller telelefon.

-------------------------------
Tage Pudas
UmeAccess HB
Björnvägen 17
906 40 Umeå
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
http://www.umeaccess.se
+46 (0) 90 123451
+46 (0) 90 515 02 (fax)