DSC 4971 Mannekänger 1

Ordförande Gerd Brodin hälsade ett 80-tal medlemmar välkomna och inledde med att ta fram sitt dragspel och tillsammans med Carin Bergman och Anitha Juslin dra igång allsång. Idas sommarvisa tonade vackert i Flurkmarks byastuga. De framförde också en sång om hur härligt det är att bli en fullvuxen kvinna, lita häng här och där men ändå varm, mjuk och goo med andra ord, mycket att hålla om.

Därefter visade Seniorshopen sin vår- och sommarkollektion. Medlemmar ur föreningen agerade mannekänger och många  blev inspirerade av kläderna som både herrar och damer visade upp. Mannekänguppvisningens avslutning blev föremål för många glada skratt och applåder när herrarna kom in i ljuva damkläder och hattar. Sedan blev det gott fika samt tillfälle att prova och köpa lite kläder för alla som hade lust. Lotterier såldes och många vinster delades ut. Ture Ågren Skärträsk vann en trisslott på sitt motionskort. Därefter  informerades om genomförd studiecirkel i Kroksjö ”på en höft” och om nästa begivenhet som är utflyktslunch till Vindelforsen den 3 juni, med underhållning av Laila och Lars Windelius.

37 av föreningens medlemmar åker till Kroatien den 6 juni, och samlades för en kort information. Ordförande tackade köksgruppen för gott fika, samt även Senorshopen för visningen. Gerd önskade alla en glad och varm sommar och välkommen tillbaka till höstens begivenheter/ Heléne Ekström

Bilden: fr.v. Anitha Juslin, Alfons Karlsson, Monica Lundqvist seniorshopen, Rune Lindberg, Almer Holmberg. Ann-Britt Fridenborg, Gerd Brodin och Monika Sandström. 

Foto: Nils-Åke Sandström