Center årsmöte DSC 0295

Ewa-May Karlsson Centerpartiets gruppledare i Region Västerbotten, var inbjuden till Tavelsjöcenterns årsmöte i Tavelsjö Bygdegård.

Hon berättade bland annat om den svåra regeringsbildningen samt nya Region Västerbotten. Centerpartiet tar nu ansvar för att Sverige får en fungerande regering som håller ytterkantspartierna borta från makten och får samtidigt genomslag för en liberal reformpolitik. Det har inte varit lätt och smutskastning och felinformation sprids på olika sätt. Alla partier i riksdagen har inflytande men alla kan naturligtvis inte vara med i en regering. Det nya är att fyra partier kommit fram till ett avtal om konkret samarbete.

Ewa-May berättade om 73-punktsprogrammet i Januariavtalet med regeringen som innehåller många hjärtefrågor för centerpartiet. Det handlar bland annat om bättre möjlighet för företag att skapa jobb, om en resultatinriktad politik för miljön, valfrihet inom välfärden, bättre villkor för landsbygden, en mer öppen och flexibel arbetsmarknad, vård i hela landet, att prioritera Norrbottniabanan med mera. Nu gäller det samarbete för att göra verklighet av avtalet.

Torbjörn Wennebro ledde årsmötesförhandlingarna. I verksamhetsplanen finns bland annat förslag om aktiviteter inför EU-valet 26 maj, den traditionsenliga Gröna rutan och aktivitet med skogen och jordens betydelse för klimatet.

Styrelsen omvaldes i sin helhet med ordförande Monika Sandström, sekreterare Solveig Granberg, kassör Dan Weinehall samt Jan Selberg och Björne Lind. Ewa-May Karlsson och Torbjörn Wennebro avtackades med blommor.

Foto, sittande: Solveig Granberg, Birgit Johansson, Ewa-May Karlsson, Monika Sandström, stående: Per-Gunnar Olofsson, Hans Weinehall, Tommy Karlsson, Dan Weinehall, Jan Selberg och Torbjörn Wennebro.

Foto: Nils-Åke Sandström