DSC 4986 Hattparad

Vårfesten i Tavelsjö bygdegård blev välbesökt och mycket uppskattad. Den började med en riklig och god cateringbuffé och hembakta potatisbakelser till desserten.

Laila & Lars Windelius bjöd på ett genomtänkt program i två delar med skön musik genom hela 60-talet där publiken kände igen sig och sjöng med i de flesta låtarna. Tongångarna varierade mellan det riviga och det mera stillsamma och programmet avslutades med Ljuva sextital som sammanfattar årtiondet.

En väggtävling med tipsfrågor från allt mellan 60-tal och nutid samt med lokal anknytning vanns av Gertrud Weinehall. Den frivilliga hattparaden leddes av en jury bestående av Rolf Appelblad och Kjell-Åke Johansson. Alla deltagarna bedömdes i stor stil och sorterades ut under glada skratt tills de två bästa var kvar. Asta Ferm fick första pris och Maj-Britt Näslund kom tvåa. Efter lotteridragning med en mängd fina priser blev det en stunds dans till blandad CD-musik.

Tavelsjöcentern och Centerkvinnorna arrangerade festen i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Bildtext: Monika Sandström, Karin Helmersson, Ann-Britt Fridenborg, Margit Westberg, Birgit Johansson, Maj-Britt Näslund, Asta Ferm, Kerstin Auno, Ella Andersson, Maud Magnusson och Tommy Bäckström

Foto: Nils-Åke Sandström