DSC 1640 Spf 1

Anitha Juslin tackar Sven Lindahl med en burk Tavelsjöhonung.

SPF Umeå Norras MÅNADSMÖTE i Flurkmark. Va då, Max von Sydow spelar schack med döden!

Kantorspojken från Boden, Sven Lindahl berättade att han bland annat spelat yatzy med Filmregissören Roman Polanski på en pub i Schweiz och inte nog med det som DJ i utlandet spelade han musik för såväl Rod Stewart som Gunter Sachs och hans svenska fru, vilket gav många trevliga fortsatta förvecklingar.

Sven Lindhals långa karriär som DJ började när den verksamheten var i sin linda. Han var den som bland annat med hjälp av Emile Fords högtalare byggde upp discot i källarn på Universum. Han chefade över personalen vid bland annat Esplanad, Metropol och Krogen och lyckades med detta trots att han gick utbildning på Lärarhögskolan. Tack vare tips från Gösta Dahlgren sadlade Sven Lindahl så småningom och blev musikproducent på Radio Västerbotten. Vi fick veta vilka genre (sjanger) som t ex Mikael Leijnegard och Gösta Dahlgren favoriserade och vi lärde oss hur musikutbudet är baserat på lyssnarstatistik.

Beviset för att man inte är gammal och senil (än) enligt Sverker Olofsson kan vara att man inte går in i affärer utan att uppmärksamma det kända klickljudet av skobroddar eller börjar spara på medicin.

Sven Lindahl erkände att han efter 24 år på "Radion" nu är bekväm över att vara pensionär - för med fasa har han ryckt in i nutid och då lagt märke till att de snabba puckarna om katastrofer ute i världen kan vara väldigt påfrestande vid direktsändning.

Med skir sommargrönskande blåbärsblommer på de dukade borden kände vi oss väldigt välkomna. Ordförande Anitha Juslin informerade om sin nyvalda post i distriktsstyrelsen. Carin Bergman puffade för höstens cirkel "Du ska inte tro du kan lura mej"! Efter lotteridragning och vinst ur aktivitetskorten avslutade vi med att boka upp oss på några av de många reseutbud som Helene Ekström redogjort för. / Carin B

Foto: Nils-Åke Sandström