Solveig Granberg v ordf i Tavelsjö centeravdelning hälsade välkommen till Tavelsjö Wärdshus och presenterade centerns representanter från Umeåkretsen, Regionen och Tavelsjöcentern.

Göran Sundqvist ordf i TuRe samt Alf Söderlund v ordf presenterade bygden och TuRe:s många utvecklingsprojekt samt även Tavelsjö byanät som förra året blev årets landsbygdsutvecklare. Närmast i utvecklingsplanen är Förskolor, Byggstart Sjöutsikten med 30 lägenheter, Detaljplan för Tavelsjö nära 30-50 lägenheter, 8-ans kollektivtrafik, Äldre till maten, Paket direkt, Överrödå brukningsväg och att utveckla äldreboendet Sjöbacka som en pilotanläggning med nya arbetsmodeller och hjälpmedel.

Demirok fick några frågor från TuRe som handlade om strandskydd, jordbruksmark, byråkrati, processtider inom kommunen, vård och omsorg samt skolan. Han svarade utifrån sina erfarenheter som kommunalråd i 13 år, som aktiv i centerns partistyrelse och riksdagsman. Detta är viktiga frågor för landsbygden som ligger på centerns agenda för jämlikhet och rättvisa.

Besöket på Sjöbacka vård- och omsorgsboende med engagerad personal i en fantastisk miljö var mycket uppskattat. Demirok samtalade med boende och personal och sa att ”Så här borde ett äldreboende se ut”.

Centern bjöd på en god lunch på Wärdshuset innan partiledaren med följe drog vidare till ännu ett par studiebesök i Umeå.

Bild: Göran Sundqvist och Alf Söderlund tar emot diplomet Sommarhjältar 2023 från Centerpartiet av Muharrem Demirok. Med Solveig Granberg.