Kommunens möte om Tematiskt tillägg till Umeå kommuns översiktsplan genomfördes i Tavelsjö måndag den 13 februari. Över 40 personer från området Hissjö-Tavelsjö-Rödå deltog.

Efter introduktionen av kommunrepresentanterna Pernilla Helmersson och Annika Myrén så fortsatte mötet med ett arbete där deltagarna fick prata i mindre grupper och skriva ner sina synpunkter.
De nedskrivna synpunkterna från grupparbetena finns nu tillgängliga via länken Grupparbete Tavelsjö

Utöver materialet från grupparbetena så är det viktigt att boende och verksamma i området lämna relevanta synpunkter på planen. Det slutliga dokumentet kommer att vara styrande för vad som är möjligt att åstadkomma på Umeås landsbygd.


Du som bor på landsbygden i Umeå, oavsett om du varit på mötet eller inte, har nu möjlighet att lämna synpunkter och förslag på planen och på så sätt delta i samrådet.
Förslagen finns att hämta ner via kommunens webb: www.umea.se/oversiktsplan

Synpunkter ska vara kommunen tillhanda senast 13 april 2017 och skickas via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller per post: Umeå kommun, Övergripande planering, Skolgatan 31A, 901 84 Umeå. Märk kuvertet ”Samråd översiktsplan”.

Missade du mötet i Tavelsjö så finns det möjlighet att åka till Missionshuset i Sörmjöle den 21 februari kl. 19.00 för att delta i samma typ av möte som genomfördes i Tavelsjö.

Bygderådet Umeå
Göran Sundqvist