”Tavelsjö Bra Liv” blev en slogan på Tavelsjöns is den 6 januari. Mons, Isac och Anders Enetjärn skapade de 15 meter höga bokstäverna, en stor labyrint och en spiral i nysnön.
– Det här är förgängligt. Vi skottade i fredags, och redan på lördagen var det borta. Drevsnö och snöfall raderade ut allting, säger Anders Enetjärn. Men det kommer nya möjligheter. En snöfylld sjöyta är som ett oskrivet vitt papper.
Att det blev just orden ”Tavelsjö Bra Liv” som de skrev i helgen är ingen slump.

Tavelsjo 2 4

– Vi tycker om bygden, och trivs bra här. I förlängningen betyder det att vi vill att bygden ska vara en plats där skola, service och kommunikationer är prioriterade, fortsätter Anders Enetjärn.
Och att Tavelsjö verkligen är en bygd att gilla håller Göran Sundqvist med om. Göran är ordförande i Tavelsjö- och Rödåbygdens utvecklingsförening, TuRe.
- Det här är en bygd med stor utvecklingskraft. Förutom att det är så vackert här så finns det dessutom så många engagerade människor. Det gör att det är lätt att trivas, säger Göran.
- Vi i TuRe satsar nu stort på att ge fler människor möjlighet att leva ett gott liv här, på landsbygden nära Umeå. Föreningen driver flera projekt inom boende, friluftsliv och turism, fortsätter Göran.
Ett av de initiativ i bygden som fått mest uppmärksamhet är Tavelsjö AIK:s isbana. Banan är 20 km lång och attraherar hundratals människor varje helg. Isbanan syns på några av bilderna.
– Jag är stolt över att bo i vackra Tavelsjö och vill att fler ska få njuta av detta, säger Anders Enetjärn. Jag vill vara med och sätta Tavelsjö på kartan som en plats för ett bra liv, med natur och friluftsliv runt knuten, avslutar Anders Enetjärn.