Gammeldans 2019 copy

 Varje söndagskväll från 23 juni till och med 4 augusti är det gammeldans till levande musik i logen på Sundlingska gården i Tavelsjö.

Vi börjar kl. 19 med en stunds utlärning av olika danser för dem som inte dansat så mycket tidigare. Sedan håller dansen på till kl. 22.

Det är spelmansgillen från olika ställen i Västerbotten som står för musiken. Inträdet är frivilligt och till valfri summa.

Program

23 juni Umebygdens Spelmansgille
30 juni Umeå Spelmanslag
7 juli Lycksele Spelmanslag
14 juli "Hänna je vi"
21 juli Broparkens Spelmadammer
28 juli Sorsele Spelmän
4 aug Skellefteå Spelmanslag

Ladda ner affish (pdf)

Servering

Serveringen är öppen och det går fint att ta en paus i dansandet och sitta på verandan med fantastisk utsikt över Tavelsjön. Här finns också en badplats med brygga - många brukar ta ett dopp efter dansen. Minigolf finns också.

Sundlingska gården ligger 27 km nordväst om Umeå vid väg 363 mot Vindeln och Sorsele. Strax före avfarten till Tavelsjö ligger Sundlingska gården till höger vid Tavelsjöns strand.

Friluftsgudstjänst

I samband med säsongens första dans söndagen den 25 juni hålls också en friluftsgudstjänst på Sundlingska gården. Den börjar kl. 17.30 och Umebygdens Spelmansgille som spelar till kvällens dans brukar också spela till psalmerna. Efteråt bjuder vi på kyrkfika.

Vi som anordnar detta är Tavelsjö hembygdsförening och vi har många järn i elden. Titta gärna på årsplaneringen på startsidan - bergsvandringar, trädgårdsfrukost med föredrag om ekologisk odling, höstmarknad med mera. Alla är välkomna!

Mer om Tavelsjöbygden på www.bygdeportalen.se och på Destination Tavelsjö - Vindelälven www.landsbygdsturism.se.