Kvinnliga företagare uppvaktades på Internationella kvinnodagen 8 mars 2007

Umebygdens Krets av Centerkvinnor uppvaktade på Internationella kvinnodagen tre kvinnliga företagare med blommor, tårta och diplom undertecknat av Maud Olofsson.

Gåvorna överlämnades i samband med Centerkvinnornas Kretsårsmöte av flygplatschef Karin Larsson-Tängdén. De företag som uppvaktades var Åsa:s Kök i Rödåsel, lantbruk i Hössjö och Högtidskläder i Umeå.

ÅSA:s kök drivs av Åsa Gustavsson. Hon är född och uppvuxen i Rödåsel. Åsa är utbildad kock och har mångårig erfarenhet från flera restauranger i Umeå. Under många år hjälpte hon till att laga mat på privata fester men i samband med barnledigheten efter fjärde barnet föddes tanken att starta en cateringfirma. Tillsammans med sin man har ett miljögodkänt modernt cateringkök byggts i deras ladugård.
Ryktet om Åsas goda mat har spritt sig som ringar på vattnet så behov av någon annonsering har inte funnits. Mat har levererats vid små som stora tillställningar och till olika företag. En vision finns att i framtiden bygga om hela ladugården till ett konferenscenter.