PokemonPokemon go är ett roligt spel för alla åldrar. Det är lätt att lära sig att spela spelet även om man är nybörjare. Nu är spelet äntligen utvecklats för  att passa in i Tavelsjö. Pokemon go spelandet i Tavelsjö är nu som att spela i en tätort, som i Vindeln eller Holmsund. Runt hela Tavelsjö området finns det numera 17 gym och över 25 pokestops som gör spelet mycket roligare, jämfört med förr då det fanns 1 gym och ett pokestop i byn.

Detta innebär att man lätt kan samla pokebollar och andra intressanta saker i spelet utan att behöva köpa det. En annan fördel är att numera pågår det ett stort antal raider per dag jämfört med förr. Tack vare gym och pokestopens ökning i Tavelsjö så spawnar det fler pokemons automatiskt och quester i pokestopen. Nu när det finns så många gym kan man äntligen raida massor med raider under ett event.

Ett antal entusisatser som jobbar med att utveckla pokemon spelet i Tavelsjö gör detta genom att skaffa raid botar och ingresspelare som skickar in nya förslag på gym och pokestops. 

Vad är en raidbot? Det är en bot som visar vart det pågår raider runt Tavelsjö i närtid.Tanken är att på så sätt kunna samla pokemon spelare och hjälpas åt att ta alla raider.

En annan nyhet är att man vill utveckla communty days till en angelägenhet för många spelare . Den som är intresserad av detta kan komma till Tavelsjö bygdegård den 13 Augusti klockan 15:55.

Med 17 gym och över 25 pokestops så slipper man nu att spela Pokemon go i Umeå och Istället använda samma tid för att fånga våra små vänner här runt Tavelsjö.

Du som spelar eller vill lära dig att spela, kontakta Daniel Bergfors via discord. Hans adress är Thedanne04 Level40#2978. Du som inte har discord eller andra nybörjar frågor läs om discord på nätet.

Kontakta gärna Daniel så gör blir det möjligt att göra en lista på alla som vill vara med i gruppen och övrig information. Genom att bli medlem får man  också tillgång till Tavelsjös Discord kanal. 

Välkommen att spela med oss hälsar Daniel Bergfors och de andra i gänget bakom Pomenon go i Tavelsjö!