Torsten Åström Christian Hedberg Johan Åström Roland Johansson P1020659

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsten Åström, Christer Hedberg, Johan Åström och Roland Johansson

Brattvalls Jaktskyttelag anordnar just nu EM i bänkskytte där ett 70-tal skyttar från 10 länder, varav 8 med ett nationslag, ska göra upp om medaljerna.

Johan Åström berättade att de har jobbat med förberedelserna flera veckor och känner sig är väl förberedda den här veckan. De har genomfört både ett VM och ett EM tidigare och det har fungerat mycket bra men de vet också att det gäller att vara väl förberedda.

Inför den första och största utmaningen VM 2003 hade de varken skjutbana eller erfarenhet av internationella arrangemang, Det var nog också många som undrade om de kunde erbjuda gästerna något mer än bara själva tävlingsmomentet. De skulle få besök från avlägsna kontinenter och ta dem långt ut i den norrländska skogen till en liten skjutbana. Vad skulle de tycka om det? Allt slutade dock mycket positivt. De hade tillsammans skapat något som de inte kunnat drömma om bara några år tidigare och alla var glada och stolta. Föreningen hade en bänkskyttebana som är en av de allra största och bästa i Europa. De tävlande var också mycket nöjda och vännerna från Australien sa att det var det bästa VM:et av de sju som då arrangerats.

EM 2008 blev också en succé. Slutsatsen bör bli att det inte är storleken på anläggningen eller om arrangörerna är proffs, som avgör vilket eftermälet blir.

På Brattvall är det skyttar och funktionärer som är resursen. Inget betyder mer än hur vi tar hand om våra gäster, på banan och utanför. Sedan har vi förmånen att få arrangera detta i en mycket vacker bygd med positiva människor som gärna ställer upp om det behövs.

…...................................

Foto: Nils-Åke Sandström.