Drömmer du om att driva restaurang i en naturskön miljö, som året runt lockar besökare från hela världen? Skulle det vara spännande att få utveckla en verksamhet i en anrik byggnad och dessutom ha det mytomspunna Tavelsjöodjuret som närmsta granne? Då är du kanske rätt person att ta över arrendet av restaurangen i Wärdshuset Tavelsjö.

Tavelsjö ligger i Västerbotten, bara 30 km från Norrlands största stad. Närheten till Umeå och en driven lokalbefolkning i kombination med områdets varierande naturlandskap med många berg och den inbjudande Tavelsjön, gör att området snabbt växer som populär naturturismdestination. Här finns de omtyckta och lättillgängliga vandringslederna Tavelsjöleden och Tavelsjön Runt, TioTopparTavelsjö, som året runt bjuder på fantastisk utsikt och häftiga naturupplevelser i tio bergstoppar runt byn. Dessutom Sveriges längsta isbana på naturis, som vintertid lockar 10 000-tals besökare från hela världen.

Wärdshuset Tavelsjö ligger naturskönt vid sjön med utsikt mot bergen och Storön, mitt i en livskraftig bygd som expanderar med både nya bostäder och företag. Restaurangen rymmer ca 50 sittande gäster inomhus och lika många utomhus. Det finns ett fullgott restaurangkök och på övervåningen en konferenslokal. Som arrendator har du möjlighet att jobba med luncher, middagar, caféverksamhet, konferenser, bröllop, högtidsmiddagar och julbord. Områdets sevärdheter ger underlag till besökande grupper. Möjligheterna är många och det är bara du som sätter gränsen när det gäller att utveckla verksamheten.

Som person ska du brinna för värdskap och vilja att servera mat av hög kvalitet lagad med bra lokala råvaror som specialitet. Vidare ska du vara lyhörd, engagerad, drivande samt ha en god kunskap om marknaden och kunna samarbeta med bygdens övriga företag inom besöksnäringen.
Besökare till restaurangen har ökat för varje år och målet är nu att ha öppet dagligen. Närmaste granne är Blåeld som erbjuder unika prydnader och blommor för trädgårdar. Blåeld har ca 200 besökande varje dag de har öppet och kunderna kommer från hela Norrland. Wärdshusets restaurang har alla möjligheter att ta del av denna kundtillströmning.

Tillträde 2020-05-01 eller enligt överenskommelse.

Wärdshuset i Tavelsjö byggdes 1910 som en prästgård till prästen i Tavelsjö. 2013 kom den att förvärvas av intressen i bygden genom Tavelsjö- och Rödåbygdens utveckling, EF. Idag inryms ett antal företag i byggnadens övervåning och i bottenvåningen och utomhus drivs restaurangverksamheten.

För vidare information, ring:
070-646 57 73 (Göran), 070-658 90 10 (Per-Gunnar) eller 070-630 06 51 (Alf)
Intresserad, skicka mejl till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tavelsjö- och Rödåbygdens Utveckling, EF


Tipsa gärna andra som du tror är intresserade!