Vera vårtalar

Ett fantastiskt vakert väder och fullt med folk som samlades för att fira Valborg vid sjön mellan Kyrkan och Matboa. Rolf Appelblad hälsade alla välkomna från Hembygdsföreningen, Tavelsjö församling och Bygdegårdsföreningen medan elden tog fart i majbrasan.

Vårkören sjöng under ledning av Jenny Lindberg och Katarina Konradsson. De inledde med Längtan till landet, mera känd som Vintern rasat ut.

Valborg 2019 DSC 0570

Därefter hölls vårtalet av Vera Eriksson. Hon berättade bland annat om våren när hon var barn och hur hon fick börja vara med och sopa ”gårn” med en kvast när hon var sex år. Då var det, liksom nu nödvändigt att ta tag i saker själva på landsbygden om det skulle hända något. Byborna byggde själva ett skolhus för byarna runt omkring i Västerbacka-Långviken.

Nu ordnar byborna många bra saker tillsammans, till exempel en fantastiskt Isbana och Tio toppar Tavelsjö. Hon såg också björkkvasten, som ett bra exempel på vikten att samverka. Varje kvist i kvasten går lätt att knäcka, men tillsammans bildar de en kraft, som är mycket svår att bryta. Och den kraften är det särskilt viktigt att vi kan använda i dag när vår värld utsätts för många svåra utmaningar, till exempel klimathotet.

Vårkören sjöng Vårvindar friska och Glad såsom fågeln. Gamla vänner och bekanta möttes och språkades vid innan publiken skingrades.

Bild:Vera Eriksson hälsade våren välkommen

Foto: Nils-Åke Sandström