Mobil Ungdomsgård DSC 0318

Ett tiotal ungdomar kom till den Mobila mötesplatsen i Tavelsjö församlingsgård för att bland annat spela spel i VR i takt till musik.

Några ungdomar var mycket intresserade av att pröva på att vara DJ och lärde sig snabbt att framföra en ström av musik med hjälp av mixerbord och mjukvara. De prövade att taktmixa och kunde växla mellan olika låtar utan att övergångarna blev alltför tydliga.

Mobil mötesplats är en form av mobil ungdomsgård som Umeå kommun startat i Tavelsjöbygden i samarbete med några föreningar och Tavelsjö församling. Fritidsledarna Erik Sandström och Therese Östensson startade verksamheten för ett par veckor sedan med öppet hus och det blev succé. Ju jobbar man vidare med programmen tillsammans med ungdomarna.

Information om de olika aktiviteterna går ut via folder, affischer och sociala medier till Åk 6 och högstadieskolor där bygdens ungdomar finns.

Bild: Filip Öhlund ideell instruktör, Simon Sandström, Alfred Edberg, Erik Sandström fritidsledare, Jonas Rönnlund, Patric Blomqvist och Arvid Rosén framför DJ:s mixerbord.

Foto: Nils-Åke Sandström