Handgjort DSC 2751

Nyligen var det paltkalas i församlingsgården Tavelsjö, när studiecirkeln Handgjort serverade fantastiskt god fläskpalt till de sextio gästerna.

125 paltar hade de kokat och alla gick åt. Majbritt Näslund berättar, att de startade cirkeln för drygt fyra år sedan och träffas varje torsdag förmiddag under vår och höstterminerna. De börjar alltid sina träffar med sitt- och stå-gympa och efter en fikastund stickar, virkar och syr de. Under våren har de även tillverkat fina askar av gamla böcker. De har varit på lunchteater och de lånar böcker av varandra och diskuterar det de läst. Nu planerar de i slutet av maj en utställning av det de tillverkat och kommer även att servera gott fika. De samarbetar med Tavelsjö församling och Studieförbundet Vuxenskolan.

Bilden: Lisbeth Kollberg, Maj Britt Näslund, Gerd Sundqvist, Margit Westberg, Kerstin Auno, Birgit Johansson, Asta Ferm, Ceris Grehn och Kerstin Åström. Vera Eriksson är inte med på bilden. (Louise Karlsson var inte med denna gång, men det var hon som bakat de goda kakorna som serverades till kaffet)

Foto: Nils-Åke Sandström

--------------------