Jul Konsert DSC 2520 2

Kyrkan var fullsatt när klockorna kallade till konsert i Tavelsjö.

Programmet började med att Barnens Julkör sjöng tillsammans med Vuxna Julkören Himlen kom till oss och Tusen miljoner stjärnor med solister under ledning av kantor Anders Winterstam, piano samt Josefin H Nyström. Musiker var Roger Konradsson violin, Ronja Schneider cello och Lena Mattsson tvärflöjt. Sedan fortsatte Vuxenkören med Himmelsk musik.

Josefin sjöng solo i Ding dong och sedan kom kören med Maria och Värdshusvärden.

Ingemar Grahn sjöng Det hände sig för längesen till gitarr och Barnkören fortsatte med Himlen hänger stjärnsvart och En stjärna lyser så klar med flera solister. Så fick hela församlingen sjunga med från vers två i Nu tändas tusen juleljus.

Jul Konsert DSC 2523 2

Mikael Brodin gjorde en betraktelse utifrån Julevangeliet. Därefter solo med Ronja och Roger i Marias vaggsång. Julkören kom med Det är en ros utsprungen och bröt sedan av med gospeln There´s a praise.

Jul Konsert DSC 2528

Theres Gottnersson sjöng solo i Mitt i vintern var det och Vuxenkören sjöng Jul, jul strålande jul och O, helga natt med Ingemar Grahn som solist. Som avslutning deltog alla Barn, vuxna och församling med musiker i Härlig är jorden. Mikael Brodin tackade alla deltagare. Musikerna fick en blomma och Nils-Åke Sandström uppmärksammades med en present för sitt arbete med att dokumentera kyrkans verksamhet. Sist bjöd Rödålidens Blåbandsförening på glögg och pepparkaka.

Insamlingen till Musikhjälpen gav 5 570 kr förutom det som skickats in med Swish.

Foto: Nils-Åke Sandström