Avtalet med AllTele med nya val av tjänster för TBN-medlemmar, nu kan du beställa IP-telefoni eller TV via bredbandet

Före årsskiftet kopplades TBN-nätet över till vår nya Internetleverantör AllTele. Nu öppnas nya möjligheter att beställa olika tjänster i nätet, mer om det längre ner i detta meddelande.

Flera av er har efterfrågat bland annat när TV-valen skulle kunna bli av. Efter vissa smärre tekniska juteringar som fördröjt så blir det nu möjligt att enkelt välja TV – tjänster om man det vill. Men vi vill betona att var och en ska göra sin egen bedömning av kostnaden för denna tilläggstjänst. Men det går säkert bra, det!

AllTele är ett börsnoterat företag med rötterna i Västerbotten med kundtjänst bland annat i Skellefteå och Umeå, en faktor som också det hade betydelse vid styrelsens val av leverantör. Andra motiv var självklart att de tjänster som ska levereras till oss medlemmar ska vara både bra och prisvärda.

Tekniskt sett har skiftet från Bredband2 fungerat väl. Som vanligt har det dock uppstått vissa problem vid ”ompekningen” av E-posttjänsten, där det i några fall har krånglat och krävt ”handpåläggning”.

Sammanfattningsvis har det ändå gått förhållandevis smidigt och styrelsen riktar ett stort tack till Kenneth Lindberg vår eminente resurs inom TBN som styrt upp och ledsagat i detta. Dessutom en eloge till Lena Alwerud som så bra sköter felanmälan, ger råd, hänvisar och ser till att andra personer gör insatser för att lösa de problem som kan dyka upp. Numret till TBN Felanmälan 070-3235614 är något som du rekommenderas notera.


Åter till bytet av Internetleverantör och de andra tjänster som erbjuds

Bredbandsleverantören AllTele erbjuder förutom anslutning till Internet (som är alldeles nödvändigt för att över huvudtaget kunna använda e-post etc.) även andra tjänster. Tänk på att avseende alla tilläggstjänster är det AllTele kundservice ni ska kontakta om det uppstår problem med just den tjänsten.

För TBN-medlemmar gäller att vid kontakter med AllTele uppge 4676 3727 vilket är kundnummer för Tavelsjö ByaNäts medlemmar. Ange alltid detta, eftersom medlem i TBN direkt då av AllTeles kundtjänst kan lokaliseras till den servicenivå och det avtal som gäller. Smidigare och till nytta för dig som då ringer.


Olika tjänster i nätet kan beställas på följande sätt:

A. Gå in på företagets hemsida www.alltele.se/minbrf
B. Klicka i Telefoni eller TV
C. Skriv in Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening i sökfältet
D. Då kommer du till sidan där du kan välja mellan olika tjänster

>IP – Telefoni.
Eller bredbandstelefoni som en del också säger. Läs informationen och se vad som passar er bäst, gör ert val utifrån ert behov och önskemål. Ni ser också priset för respektive tjänst.

>TV – via bredbandet
Här finns möjlighet välja mellan olika ”paket” med kanaler. Studera informationen om alternativ som erbjuds, också med varierande pris. Många har redan idag avtal med ”satellit”/ parabol etc., vilket gör att ett byte till bredbands-TV sannolikt inte är aktuellt i närtid men kanske senare om det då passar. Var och en gör sina enskilda bedömningar.

Dessutom erbjuds en rad andra plus-tjänster som beställs via Allteles hemsida eller 0910-798010

>Antivirusprogram

>Integritetsskydd


Support via 0910-798010 eller via http://kundservice.alltele.se och hur var det nu? Jo, uppge alltid TBN:s gemensamma kundnummer 468155.


OBS! Tavelsjö ByaNät hanterar från och med nu e-postkonton, gör din förfrågan direkt till oss.

När det gäller att skapa nya e-postadresser eller flera (det gäller tavelsjo.se, rodabygden.com, byanat.se, trehorningen.se, jamtebole.se, starkesmark.se) hanteras detta numera av oss själva i Tavelsjö ByaNät. Kontakta oss då via mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring det vanliga TBN-numret 070-323 56 14. Till varje bredbandsanslutning går det att skaffa fem e-postadresser utan kostnad. Om det finns ett särskilt behov av eget hemsidesutrymme hanteras även det av Tavelsjö ByaNät.

För allmänna e-postfrågor, frågor om webbmail och liknande - då ska du kontakta AllTeles kundservice. Kom ihåg att ange vårt medlemsnummer vid kontakt.

Från styrelsens sida är vi självklart måna om att bytet till AllTele ska fungera väl över tiden. Och att de medlemmar som väljer tilläggstjänster blir nöjda med det. Men någon gång krånglar det ”i teknikens värld”, då behöver vi för TBN:s del din hjälp att inrapportera det. Gör i så fall det via vårt felanmälningsnummer 070-3235614 eller skicka e-post med felanmälning eller frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Styrelsen genom
Hans Weinehall
Ordförande Tavelsjö ByaNät ekonomisk förening

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.