TiotopparkortNu kan du bestiga ett eller flera av bergen i Tio TopparTavelsjö och vinna fina lokala priser. Köp kortet ”Vintertoppar 19/20” för 200 kr på bland annat Matboa i Tavelsjö, Naturkompaniet och IKSU Sarek i Umeå. En fin chans att upptäcka våra vackra bergstoppar vintertid.

Hitta själv vägen upp till toppen av varje berg till fots, med skidor eller snöskor. SE länk här. Fyll i koden som finns på baksidan av toppskylten. Fota dig själv framför skylten med bergets namn, spara bilden. När? Från 24/12 till 24/4. Priserna kommer att lottas ut på Valborgsmässoafton. Varje toppkod är en lott som du kan vinna på. Fyll i och posta kortet senast 24/4.

Bland vinsterna: Flugfiskekurs och middag i skogen med Ljadas mat och äventyr, paket från Tavelsjö Gårdsmusteri, keramik egenproducerad från Blåeld, porträttfotografering med fotograf Jonas Burman, presentkort från Matboa, illustration från Susan Enetjärn, skinnhantverk från Oxvikens gård, fleråriga växter från Hansskogs plantskola, honung och ”biprodukter” från Åke Jonsson.

Se fina bilder och läs mer om Vintertoppar via Tio Toppar Tavelsjö på Facebook och Instagram.

 

Se Tio Toppar Tavelsjö i Google Maps

Den som har tillgång till Google Maps kan testa att lägga in en KMZ-fil med Tio Toppar Tavelsjö. Då ser du dels var infarterna till en del toppleder är, dels fungerar ju Google Maps också som en GPS, så du kan både skapa en färdväg till de olika topplederna, och se var du är på dessa när du är ute och går.

Länk till KMZ-fil

 

Instruktion:

1. Ladda ner filen på din dator.

2. Starta Google Maps (och se till att du är inloggad i Gmail.)

3. Inne i Google Maps klickar du längst uppe till vänster på de tre strecken.

4. Välj "Dina platser"

5. Klicka på "Kartor"

6. Klicka på Visa alla dina kartor"

7. Klicka på "Skapa en ny karta"

8. Nu dyker "Namnlöst lager" upp. Klicka på "Importera"

9. Klicka på "Välj fil från din dator"

10. Leta reda på filen du laddade ned i punkt 1 (brukar vara i mappen "Hämtade filer")

11. Nu borde filen "Tio Toppar Tavelsjö" dyka upp, Om inte annat lagren "Stig" och "Punkter"

13. Om filen fortfarande heter "Namnlös karta" kan du döpa om den genom att klicka på den.